Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

CCV-directeur in NOS Jeugdjournaal: "De kans dat je beroofd wordt, is gelukkig klein"

De politie lichtte vanochtend 3 minderjarige verdachten van hun bed in verband met berovingen van jongeren in Leidsche Rijn vorige maand. Worden jongeren vaak beroofd, vroeg Youssef Abdjij van het NOS Jeugdjournaal aan CCV-directeur Patrick van den Brink. "De kans dat je beroofd wordt op straat is heel erg klein, gelukkig", aldus Van den Brink.

Criminelen worden steeds jonger, zo bevestigt Van den Brink. "Dat moeten we met z'n allen niet accepteren. Daar moeten we het gesprek over aangaan. Jongeren moeten heel helder hebben: het is niet stoer om met z'n allen iemand te overvallen en te beroven. Als je die mooie telefoon wilt hebben, ga je er voor werken."

RAAK-principe

Mocht je toch de pech hebben overvallen te worden, pas dan het RAAK-principe toe, zo adviseert Van den Brink. "Rust, Accepteren, Afgeven en Kijken. Dat is waar RAAK voor staat. Door rustig te blijven, te accepteren wat er gebeurt, je spullen af te geven als daarom wordt gevraagd en goed te kijken naar de daders zorg je voor je eigen veiligheid."