Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Burgemeester Ede tijdens CCV-veiligheidsavond: "Dit is geen bang-maak-avond"

"We willen ondernemers waarschuwen voor de reële gevaren", legt burgemeester René Verhulst van Ede uit tijdens de CCV-veiligheidsavond over georganiseerde criminaliteit. "Dit is geen bang-maak-avond." Verhulst was maandag 1 van de sprekers tijdens de Veiligheidsavond met de titel 'Georganiseerde criminaliteit dichtbij' die het CCV in samenwerking met de gemeente Ede en het Platvorm Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland organiseerde.

"Niet beschermen, maar aanpakken"

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker was ook 1 van de sprekers die avond. Hij stelde dat "we criminelen niet moeten beschermen, maar aanpakken." De minister wil daarvoor met andere ministeries meer mogelijk maken dan nu het geval is. "Je staat gek te kijken als in het bedrijfspand naast je een drugslab wordt opgerold. Maar wat kun je als ondernemer doen tegen ondermijnende criminaliteit? Hoe voorkom je dat je er slachtoffer van wordt? Voor het antwoord op deze vraag zijn we hier vanavond bij elkaar", aldus Dekker.

Onkruid

Ook de secretaris van MKB-Nederland, Els Prins, was te gast. Ze pleitte ervoor dat de Kamer van Koophandel mag bijhouden wie in de fout is gegaan: "Zodat als je het onkruid hebt uitgeroeid, het niet elders weer kan opduiken."

Tegen het einde van de avond was er een interview met Roy Verheij, waarin hij vertelde hoe hij ongewild betrokken raakte bij een drugslab. De avond werd afgesloten met een netwerkdiner.