Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

BOA-manifest pleit voor landelijk beleid BOA's

Pieter Winsemius, voorzitter van het BOA-Platform, presenteerde tijdens het BOA Event een manifest. De kern van het verhaal: er te weinig aandacht voor de rol van de BOA in het nationale beleid.

Wildgroei

"Zonder overkoepelende visie is er sprake van een gebrek aan co├Ârdinatie. Wildgroei met de bijbehorende verwarring en stammenstrijd. Zelfs relatief onderschikte aandachtspunten waarover in het veld brede overeenstemming bestaat, leiden niet tot beleidsaanpassingen", aldus Winsemius op de website Gemeente.nu.

Het BOA-Platform doet een aantal aanbevelingen om de positie van de BOA te verbeteren in het BOA-manifest. Het gaat onder meer om benaming, uniform, politiebevoegdheden en het takenpakket.

BOA-Platform

Het platform is recent met een beperkte financiering van het ministerie van Justitie en Veiligheid opgericht en bundelt de inbreng vanuit de vele betrokken hoeken. Dit gebeurt uiteenlopend van de VNG, via het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Politieacademie tot aan natuurorganisaties en vakbonden.

Wilt u de bewoners van uw gemeente meer bewust maken van het bestaan, de bevoegdheden en de rol van de gemeentelijk handhaver? Het CCV en het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteunen u met de campagne Gemeentelijke handhaver. U kunt het materiaal gebruiken op de manier die past bij uw gemeente.