Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Barneveld in actie tegen uitgaansoverlast

Met verschillende maatregelen wil de gemeente Barneveld een einde maken aan de chaos en de overlast van de uitgaande jeugd op het horecaplein aan de Nieuwe Markt.

Maatregelen

Zo komt er extra toezicht. Niet alleen in de nacht van zaterdag op zondag, maar ook van vrijdag op zaterdag loopt er binnenkort een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) rond. Daarnaast gaat een permanent hekwerk met poort het pad tussen het horecaplein en de supermarkt afsluiten, zodat de jongeren zich niet meer direct voor de winkels en appartementen kunnen ophouden.

Om wildplassen tegen te gaan, plaatst de gemeente een verzinkbaar urinoir. De horecaondernemers kunnen straks deze 'urilift' bedienen. Dit geldt ook voor de handmatig verzinkbare afzetpalen die moeten verhinderen dat de jongeren ’s nachts in auto’s op het parkeerterrein blijven rondrijden.

Voor het stallen van fietsen van de uitgaande jeugd is een nieuwe plek gecreëerd. Ten slotte gaat de gemeente een gevaarlijke verkeerssituatie aanpakken met fietsnietjes, zodat de (brom)fietsers moeten afstappen.

Het CCV helpt

Uitgaan is pas echt leuk als het ook veilig is. Gemeenten, politie en horeca hebben samen een belangrijke taak om te bevorderen dat uitgaan voor het publiek en omwonenden een veilige, gezellige en positieve ervaring is. Maar deze samenwerking verloopt zelden vlekkeloos. De e-learning Veilig Uitgaan van het CCV biedt uitkomst.

Daarnaast biedt het CCV met de Keuzewijzer Veilig Uitgaan een overzicht van effectieve en veelbelovende aanpakken die de veiligheid in het uitgaansleven helpen bevorderen.