Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Babbeltrucs onder de aandacht bij inbraakpreventieactie Enschede

Bij de inbraakpreventieactie '1 dag niet' in Enschede lag dit jaar de nadruk niet alleen op inbraakpreventie, maar ook op babbeltrucs. "Vooral ouderen zijn het slachtoffer", vertelt wijkagent Bennie Visschedijk. "Onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Meestal vertellen ze dat ze bij een bank of thuiszorg werken en geld nodig hebben", vertelt Visschedijk.

Ouderen en studenten vaak slachtoffer

Dit jaar geeft de politie en de wijkraad extra aandacht aan de ouderenwooncentra en de grote groep slachtoffers die er woont. Verder signaleert Visschedijk ook de tendens dat er vaak bij studentenhuizen wordt ingebroken. Inbrekers zijn uit op iPads, laptops, sieraden en geld.

Witte voetjes

Tijdens de '1 dag niet'-actie spoort de politie samen met buurtbewoners onveilige plekken op en legt daar een wit voetje van papier neer. "Die papierenschoenafdruk geeft aan dat het ook een afdruk van een insluiper had kunnen zijn geweest."

Het CCV helpt je graag op weg wanneer jij jouw eigen anti-inbraakactie wilt houden in je wijk. We hebben hiervoor voor diverse doelgroepen, zoals studenten en ouderen, voorlichtings- en informatiemateriaal. Op de website woonveiliger.nl vind je bovendien informatie over een scan die je kunt laten doen om te zien hoe goed je huis is beveiligd tegen woninginbraak.