Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Actieve rol voor woningcorporaties in aanpak huiselijk geweld

Woningcorporaties willen een actieve rol spelen bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat bleek vorige week tijdens de Meet & Greet van Safe at Home bij woningcorporatie DeltaWonen in Zwolle.

Safe at Home

Safe at Home is een Europees project om de rol van woningcorporaties te versterken in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het 2-jarige project wordt uitgevoerd door Kadera, een Overijsselse organisatie voor de aanpak van huiselijk geweld.

Huiselijk geweld

Jaarlijks zijn er in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld. Woningcorporaties kunnen een belangrijke rol spelen in het herkennen van dit soort situaties en het melden ervan. Net als bijvoorbeeld scholen, artsen of maatschappelijk werkers. Een derde van de corporatiemedewerkers heeft dagelijks contact met huurders, zo blijkt uit cijfers van Aedes. Zo’n medewerker kan het vriendelijke en bekende gezicht zijn voor een slachtoffer die hem of haar de eerste stap naar veiligheid biedt.

Ervaar zelf de impact van kindermishandeling met VR-film

Verplaats je in een 7-jarige en hoor en zie hoe je ouders (ernstige) ruzie maken. Dit kan nu met de virtual reality simulatie 'Vergeet mij niet', die de Wegwijzer Jeugd en Veiligheid aanbiedt bij het onderwerp Kindermishandeling. Deze simulatie laat je beleven hoe het is om als kind getuige te zijn van huiselijk geweld. Doel van de simulatie is om de bewustwording over en de kennis van deze vorm van kindermishandeling te vergroten.