Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Aboutaleb wil afgepakt crimineel geld geven aan getroffen wijken

Heb je een vraag?
Neem contact op met

Luuk Olsthoorn
06 13 357 613

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil meer draagvlak voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit creëren. Dit wil hij doen oor een deel van afgepakte criminele opbrengst, terug te geven aan de wijken waar het geld en de goederen in beslag werden genomen.

Investeren in buurten

Hij vraagt het Openbaar Minister (OM) de van criminelen afgepakte goederen en geld te investeren in buurten die veel te lijden hebben onder deze vorm van criminaliteit. De burgemeester zei dit woensdag nadat hij de jaarrapportage 2017 over ondermijnende criminaliteit naar de Rotterdamse raad stuurde.

Als voorbeeld noemde de burgemeester de boot die in beslag was genomen na een drugsvangst. Het vaartuig werd door het OM vorig jaar cadeau gegeven het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam.  

Beslaglegging

In 2017 werden werd beslag gelegd op ongeveer 73 miljoen euro aan crimineel vermogen en werden 19 geldtransactiekantoren gecontroleerd. Daarvan zijn er 10 gesloten. Ook werden andere zaken gesloten en vergunningen ingetrokken.

Georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert veiligheid en leefbaarheid en levert schade op voor ondernemers. De aanpak van georganiseerde criminaliteit richt zich op de cruciale ondersteunende activiteiten van de bovenwereld aan de onderwereld. De barrièremodellen van het CCV helpen u bij deze aanpak.