Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Aboutaleb: meer geld en mensen nodig voor aanpak ondermijning

Burgemeester Aboutaleb roept het kabinet op om structureel meer geld om ondermijning in de Rotterdamse haven te bestrijden. Drugscriminaliteit heeft een grote impact op Rotterdam en de Rotterdamse haven.  

Volgens Aboutaleb is de opsporingscapaciteit in Rotterdam nu onvoldoende om het drugsprobleem terug te kunnen brengen naar beheersbare proporties. De beveiliging in de haven wordt steeds beter, maar toch kunnen niet alle drugs worden onderschept. "Er komen enorme hoeveelheden drugs op verschillende manieren deze kant op. We kunnen meer doen in de haven maar ik stuit op beperkingen. Ik kan niet meer politiemensen inzetten dan ik nu doe."

In 2018 werd in Rotterdam beslag gelegd op bijna 16 miljoen euro crimineel vermogen. Daarnaast zijn auto’s in beslag genomen met een totale waarde van ruim 340.000 euro. Ook werden vorig jaar 274 vuurwapens en 130 nepvuurwapens afgepakt. Daarnaast werden 261 hennepkwekerijen ontmanteld en op Rotterdam-Zuid 330 kilo harddrugs in beslag genomen. In dit stadsdeel vonden ook twee grote verkeerscontroles plaats waarbij 70 kilo harddrugs werd gevonden en 58 auto’s werden afgepakt. 

Georganiseerde criminaliteit is funest, want het misbruikt het bedrijfsleven om strafbare activiteiten uit te voeren. Daarom werken overheidsinstellingen zoals gemeenten, het Openbaar Ministerie, de politie, de Belastingdienst en inspectiediensten samen aan de bestrijding van georganiseerde criminaliteit. Maar iedereen kan en moet een handje helpen door alert te zijn en misstanden of vermoedens daarvan te melden. Lees het dossier veilig ondernemen.