Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe video in de 360CCV-app: Ronselen in de haven

­Drugssmokkel vindt alleen plaats met hulp van insiders. Ronselaars zijn dan ook dagelijks actief om hulptroepen te werven. Om dit goed te begrijpen, moet je het zelf meemaken. Daarom is er nu een 360-gradenvideo over het ronselen van mensen in de haven. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de video.

Zo worden havenmedewerkers bewust en weerbaar gemaakt voor ronselpraktijken. Door bewustzijn te creëren voor hun aantrekkelijkheid om hulp te bieden aan drugscriminelen en de signalen te herkennen. Daarnaast leren ze weerbaar te worden om zelf te voorkomen dat zij benaderd worden om hulp te bieden.

Tijdens een training voor medewerkers in de haven bekijken de deelnemers met een VR-bril een 360 gradenvideo. Op deze manier ervaren zij de ronselsituaties van dichtbij en beleven zij deze praktijken alsof zij er zelf onderdeel van zijn. Je kunt de video ook bekijken in de 360CCV app. Deze kun je downloaden in de App-store en de Play Store.

Bevorderen integriteit

De 360 graden trainingsvideo is ontwikkeld als onderdeel van het programma Integere Haven. Dit is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, politie, douane, het Havenbedrijf, het Openbaar Ministerie en Deltalinqs. Eén van de doelen van het programma is het bevorderen van integriteit onder medewerkers in de haven in de strijd tegen drugscriminaliteit.

Voor meer informatie over de training kun je een mail sturen naar info@rotterdamsehavenveiligehaven.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid