Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe versies BORG-B en BORG-E gepubliceerd

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft de nieuwe versies van BORG-B en BORG-E gepubliceerd. Deze versies zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met belanghebbende partijen.

Herziene BORG-regelingen

Bij het herzien van de BORG-regelingen is rekening gehouden met een aantal uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

  • BORG aantrekkelijker maken door de kosten te drukken waar dat mogelijk is
  • Tekstuele inhoud van BORG-regelingen vereenvoudigen
  • Wijzigingen gaan niet ten koste van de kwaliteit waar BORG voor staat.

Het CCV heeft de belangrijkste inhoudelijke wijzigingen van de nieuwe versies op een rijtje gezet.

Harmonisatieafspraken BORG

De harmonisatieafspraken zijn zoveel mogelijk in de nieuwe versies van de BORG-regelingen verwerkt. Voor een aantal harmonisatieafspraken geldt dat er een geldigheidsduur aan gekoppeld is, bijvoorbeeld omdat zij betrekking hebben op een overgangsfase. Deze afspraken zijn niet in de schema’s verwerkt en komen te vervallen nadat de einddatum verstreken is. Ook het nieuwe harmonisatiedocument is vandaag gepubliceerd.

Veelgestelde vragen uitgebreid

Op verzoek van met name afnemers is de pagina met veelgestelde vragen flink uitgebreid. Op de website van Keurmerken vind je de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

Meer over BORG

Inbraakbeveiliging is werk voor specialisten met de juiste kennis en werkprocedures. Maak daarom gebruik van een beveiligingsbedrijf met een BORG-certificaat. Deze bedrijven worden door een certificatie-instelling beoordeeld op de levering van hun producten en/of diensten. Bovendien worden zij gecontroleerd op de bedrijfsprocessen en de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid