Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe versies BORG-B en BORG-E binnenkort beschikbaar

Momenteel wordt door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met belanghebbende partijen de laatste hand gelegd aan de tweede versie van de schema's BORG-B en BORG-E. Deze herziene schema's worden voor het einde van dit jaar gepubliceerd.


 
Er is bij het herzien van de schema's goed geluisterd naar de wensen van BORG-bedrijven. Zo is een BORG-bedrijf in de nieuwe situatie niet meer verplicht om alle normen aan te schaffen. Ook gelden er niet langer verplichtingen rondom meetmiddelen en apparatuur. Dankzij deze nieuwe spelregels kunnen BORG-bedrijven hun kosten drukken.

De geldigheidsduur van een BORG-certificaat keert terug. De looptijd van een certificaat bedraagt in de nieuwe schema's 1 jaar. Of 5 jaar indien er jaarlijks onderhoud plaatsvindt.
 

Veelgestelde vragen uitgebreid

Op verzoek van met name afnemers is de pagina met veelgestelde vragen flink uitgebreid. Op de website van Keurmerken staan de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.
 

Wat is BORG?

Inbraakbeveiliging is werk voor specialisten met de juiste kennis en werkprocedures. Maak daarom gebruik van een beveiligingsbedrijf met een BORG-certificaat. Deze bedrijven worden beoordeeld door een certificatie-instelling op de levering van hun producten en/of diensten. Bovendien worden zij gecontroleerd op de bedrijfsprocessen en de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel.
 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid