Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw: De Klachtenbalie voor sekswerkers

Sinds 17 december kunnen sekswerkers met hulpvragen of klachten over instanties terecht bij de Klachtenbalie voor sekswerkers. De Klachtenbalie wil een brug slaan tussen sekswerkers en diverse instanties in Nederland.

De Klachtenbalie:

  • Verwijst sekswerkers door naar de goede plek
  • Helpt sekswerkers met het doorgeven van hun vraag of klacht aan een instantie
  • Laat instanties weten wat terugkerende problemen zijn.

Achtergrond

Een bankrekening openen? Een hypotheek aanvragen? Een vergunning regelen of stigmavrije zorg ontvangen? Voor sekswerkers is dit vaak lastig door ingewikkelde regelgeving of door vooroordelen rond sekswerk. De communicatie tussen overheidsinstanties of commerciële diensten en sekswerkers verloopt vaak moeizaam. Sekswerkers voelen zich niet altijd serieus genomen. Het wordt hen niet altijd duidelijk gemaakt welke weg het beste gevolgd kan worden. Het resultaat is dat sekswerkers te vaak worden uitgesloten van essentiële diensten. De Klachtenbalie helpt sekswerkers met hun hulpvragen en klachten.

Bekijk de video op vimeo.com

Verbetering van de situatie van sekswerkers

De Klachtenbalie is onafhankelijk en vertrouwelijk. Er werken professionals met brede kennis en ook mensen die sekswerk hebben gedaan. Elke klacht wordt persoonlijk behandeld. Soa Aids Nederland beheert de Klachtenbalie in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De organisatie zet zich in voor de verbetering van de situatie van sekswerkers, omdat slechte toegang tot essentiële diensten een negatief effect op de directe veiligheid en (seksuele)gezondheid heeft van sekswerkers en daarmee de soa- en hiv-preventie.

Met het webdossier prostitutiebeleid ondersteunt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gemeenten bij het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van hun (nieuwe) prostitutiebeleid. Heb je hier vragen over? Neem contact op met CCV-adviseur Rodney Haan: rodney.haan@hetccv.nl.