Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Modelprotocol van de collectieve horecaontzegging nu openbaar

Met de collectieve horecaontzegging (CHO) worden notoire overlastgevers geweerd uit de horeca en er gaat een afschrikkende werking van uit. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontwikkelde een modelprotocol. Alle uitgaansgebieden in Nederland kunnen vanaf nu gebruik maken van dit protocol.

Collectieve horecaontzegging

Bij een collectieve horecaontzegging (CHO) slaan de horeca in een uitgaansgebied de handen ineen: alle deelnemende horeca kunnen dan overlastgevers voor langere tijd de toegang ontzeggen. Voor het opleggen en handhaven van de CHO moeten horeca en politie persoonsgegevens met elkaar uitwisselen. Hiervoor is een protocol gegevensuitwisseling nodig dat voldoet aan de AVG. KHN heeft een modelprotocol ontwikkeld dat is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pilotgemeenten

Het modelprotocol wordt als eerste geïmplementeerd in pilotgemeenten Eindhoven, Zwolle, Almere en Amsterdam (Rembrandtplein). Op basis van hun ervaring heeft KHN voor haar leden een praktisch stappenplan ontwikeld voor de implementatie van de CHO.

Veelgestelde vragen en antwoorden

In ons webdossier over de CHO vind je alle informatie bij elkaar. We geven daar ook antwoord op vragen die politie en gemeenten vaak stellen over de CHO. KHN heeft op hun website veelgestelde vragen en antwoorden over het protocol en informatie voor horecaondernemers op een rij gezet.

Met vragen kun je terecht bij Marjolijn van Hest: marjolijn.vanhest@hetccv.nl. Horecaondernemers kunnen terecht bij KHN.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid