Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Minister Dekker gaf startschot voor landelijke wapen inleveractie

Voor de start van de wapen inleveractie bracht minister Dekker maandag 11 oktober een werkbezoek aan Den Haag. Tot en met 17 oktober kunnen jongeren in 218 gemeenten anoniem en straffeloos hun steekwapens inleveren.

Na de ontvangst op het politiebureau Jan Hendrikstraat kreeg de minister een kijkje in de controlekamer van de wachtcommandant. Daar worden camerabeelden van de stad gevolgd. Ook ontmoette de minister een van de vier hoofdpersonen uit Bureau Hofstad, dat vanaf 12 oktober op RTL uitgezonden wordt.

Bijna 700 wapens

Vervolgens maakte de minister kennis met een assortiment aan wapens die in beslag genomen zijn. Ook zag hij beelden van de opbrengst van de vorige inleveractie in Den Haag (669 wapens). In gesprek met agenten werd de minister geïnformeerd over de dagelijkse praktijk van wapenbezit en -gebruik onder jongeren en over de achtergrond van deze jongeren.

Startschot

Terug in de ontvangstruimte van het politiebureau gaf de minister samen met de teamchef het startschot voor de landelijke inleverweek door een poster van de campagne op te hangen. Op de posters van deze campagne staat een QR-code die doorgaat naar een landkaart waarop jongeren kunnen zien waar zij met hun wapens terechtkunnen. Tijdens de inleveractie kunnen steek-, slag- en stootwapens worden ingeleverd. In een deel van de deelnemende gemeenten kunnen ook vuurwapens ingeleverd worden.

Meer informatie over de aanpak van wapens en jongeren lees je in de toolbox op onze website.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid