Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Minder auto-inbraken door lockdown

De coronamaatregelen lijken een sterke invloed te hebben op het aantal auto-inbraken. Afgelopen jaar werd er 6,7 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling was het sterkst in de provincie Limburg, waar zelfs 22,3 procent minder auto-inbraken werden geregistreerd. Opvallend is wel dat er vorig jaar in de maanden buiten de lockdown juist vaker werd ingebroken dan in dezelfde maanden in 2019. Dat concludeert Independer na een analyse.

Na de eerste lockdown nam het aantal auto-inbraken weer toe. In de maanden juli tot en met september werden namelijk gemiddeld 9,1 procent meer incidenten gemeld dan in 2019. Ook tijdens de huidige lockdown gaan auto-inbrekers weer minder vaak op pad. Van oktober 2020 tot en met februari 2021 werd er gemiddeld 28,7 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Daling in 9 provincies

Na Limburg waren er ook flinke dalingen te zien in Groningen (-21,6 procent), Flevoland (-19,5 procent) en Friesland (-19,0 procent) ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal auto inbraken steeg juist het hardst in Zeeland, namelijk met 54,7 procent. Ook in Drenthe was een grote toename te zien (30,5 procent). 

Kijk voor meer informatie op de website van Independer.

Bron: indepener.nl

Het CCV heeft de campagne ‘Voorkom Autokraak. Laat niets van waarde achter’ ontwikkeld. De materialen zijn, in overleg met CCV-adviseur Marike van Deventer, aan te passen. Stuur een mailtje: marike.vandeventer@hetccv.nl en wij laten je weten hoe je de materialen kunt bestellen of ontvangen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid