Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Mensenhandel: aftrap campagne ‘Steek jij je hand uit’

Op 12 mei 2022 geeft burgemeester Peter Oskam op het Comeniuscollege in Capelle aan de IJssel de aftrap voor de campagne ‘Steek jij je hand uit’.

Een campagne om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast is het doel het voorkomen en verminderen van criminele, seksuele en arbeidsuitbuiting onder jongeren.

Gevaren van uitbuiting

Op de website steekjijjehanduit.nl worden jongeren met korte filmpjes geïnformeerd over de gevaren van uitbuiting. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het uitlenen van de pinpas en pincode, het rondbrengen van drugspakketjes of het verrichten van seksuele handelingen onder dwang.

Slachtoffers van deze en andere vormen van mensenhandel vertellen hun verhaal. Verder wordt er door middel van posters en flyers op plekken waar veel jongeren komen informatie gegeven. Voor docenten is er een website met uitleg over lessen om het onderwerp in de klas te bespreken, staan tips om een gesprek met een leerling aan te gaan en informatie over hulpverlening. Ook voor ouders is er een pagina met informatie, tips en hulp.

De e-learnings van het CCV helpen verschillende (beroeps)groepen bij het signaleren van mensenhandel.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid