Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Onderzoek: Meer zicht op ooghoogte

Met een frisse blik de wijk in. Dat levert al nieuwe inzichten op. “Zelf ken je de wijken binnen je gemeente al zo lang, dat sommige zaken je niet meer opvallen. Dan helpt het als je wijken door andere ogen bekeken worden."

Aan het woord is wijkregisseur Marjanne van Reek. Samen met stedenbouwkundige Mark Scholten, beiden van de gemeente Zoetermeer, heeft zij recent de aanbevelingen van het observatieverslag ‘Meerzicht op ooghoogte’ in ontvangst genomen.

Resultaten en vervolgstappen

Het onderzoek is gedaan door 4 studenten van de Haagse Hogeschool. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) leverde ook deskundigheid. Nu het onderzoek is afgerond, zijn we benieuwd wat Van Reek en Scholten van de resultaten van het onderzoek vinden en wat hun vervolgstappen zijn. Een interview was snel geregeld en ook adviseur Tobias Woldendorp, die namens het CCV een deel van het onderzoek heeft begeleid, schoof aan.

Lees het hele interview

Meer weten?

Wil je meer informatie over de ondersteuning van het CCV bij sociaal veilig ontwerp en beheer? Of wil je meer weten over het observatieverslag in Meerzicht? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lilian Tieman: Lilian.Tieman@hetccv.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid