Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ludsley werd vanuit het niets in zijn gezicht gestoken in de trein van Dordrecht naar Rotterdam

Wapens zijn verboden. Toch komen wapenbezit en steekincidenten voor onder jongeren. Slachtoffers van misdrijven worden door hulpdiensten uit privacy-overwegingen goed afgeschermd. Slachtoffer Ludsley zocht contact met Rijnmond omdat hij zijn verhaal wilde doen.

Bandit,Pulls,Out,His,Pocket,Folding,Knife,To,Threats.,A

Uit het niets werd hij in zijn gezicht gestoken door een onbekende, vlak bij Rotterdam Blaak. De belager bleef een dag zoek, maar werd uiteindelijk opgespoord in een GGZ-instelling in Dordrecht. Dat vernam Ludsley via het nieuws. "Als dat klopt, dan denk je toch 'wat doet zo'n persoon buiten?'" Een tikkende tijdbom, lijkt het. Was het Ludsley niet geweest, dan misschien iemand anders. "Je zou niet willen dat iemand anders dit meemaakt. Ik ben de pechvogel, zeg maar."

Dit najaar is er een landelijke inleveractie waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd steekwapens anoniem in te leveren bij de politie. De inleveractie vindt plaats in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober. Lees meer in het CCV-dossier Wapens en Jongeren Toolbox.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid