Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Illegale prostitutie is verdubbeld

Seksclubs mogen nog niet open. Een deel van de sekswerkers gaat door in hotels, vakantieparken en woningen. Volgens Meld Misdaad Anoniem is er een verdubbeling van het aantal meldingen van illegale prostitutie. Dat meldt NOS.nl.

Ook Defence for Children heeft vanuit politie en gemeenten aanwijzingen dat er meer illegale prostitutie is. Voor de coronacrisis was het al verboden voor sekswerkers om klanten te ontvangen in een hotel, maar er zijn sekswerkers die zelf kiezen om in de illegale branche van de prostitutie te werken. In die sector vindt veel uitbuiting plaats.

Sluiting hotels

Begin december sloot de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema het Urban Lodge Hotel in Nieuw-West voor 3 maanden omdat daar tijdens een controle omvangrijke prostitutie was aangetroffen. Het hotel is inmiddels weer open, maar vorige week sloot de gemeente Amsterdam voor de tweede keer een hotel vanwege omvangrijke illegale prostitutie.

Bron: nos.nl

Met de podcast-serie ‘De toekomst van thuisprostitutie’ belicht het CCV de verschillende perspectieven en maakt daarmee de uitdagingen bespreekbaar.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid