Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Keurmerk Veilig Ondernemen voor 5 bedrijventerrein in Halderberge

5 bedrijventerreinen in de gemeente Halderberge zijn geslaagd voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Hiervoor werkten de gemeente, politie en ondernemers samen. Bas Goddrie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) begeleidde deze samenwerking. KIWA bekroont de samenwerking met het officiële certificaat na een goed verlopen audit. De uitreiking hiervan vindt morgen plaats in het bijzijn van burgemeester Bernd Roks van Halderberge.

Inbraken, vandalisme, cybercrime of ondermijnende criminaliteit… het zijn problemen waar veel ondernemers op bedrijventerreinen mee geconfronteerd worden. Verloedering en onveiligheid kunnen een succesvolle bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Ondernemers kunnen deze problemen niet alleen aanpakken. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Samenwerking tussen publieke en private partijen biedt dan de oplossing en dat is op de bedrijventerreinen in Halderberge dus gebeurd. Zij werkten samen via de aanpak Veilig Bedrijventerrein die speciaal hiervoor door het CCV is ontwikkeld.

Gestructeerd proces

Die samenwerking gaat volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht, veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een schoon, goed onderhouden en veiliger bedrijventerrein.

Wil je ook aan de slag met de aanpak Veilig Bedrijventerrein? Een team van regionaal opererende CCV-adviseurs zorgt voor deskundige begeleiding gedurende het hele traject: van het opzetten van de publiek-private samenwerking tot de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat Lokale Veiligheid, telefoon 030 751 67 99, e-mail lokaleveiligheid@hetccv.nl. Zij helpen je graag verder.

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid