Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Keurmerk Veilig Ondernemen Deventer geeft winkeliers praktijkondersteuning

Keurmerk Veilig Ondernemen Deventer (KVO) gaat winkeliers nog beter voorbereiden op winkeldiefstal en inbraken. Veel Deventer winkelgebieden hebben het KVO al. Contactpersoon voor KVO Deventer, Alex Hogeslag in de Stentor: "Nu gaan we meer richting praktijkondersteuning, daar is ook behoefte aan bij ondernemers.”

Ronde door winkelstraten

"Volgende week maken we bijvoorbeeld een ronde door winkelstraten met verschillende instanties om te kijken waar aanpassingen nodig zijn om de kans op diefstal en inbraken te verkleinen. Daar horen dan politie, brandweer, gemeente en ondernemers bij", vertelt Hogeslag.

Aanbevelingen

Ook worden op afspraak winkels bezocht met een lijst met punten om te checken of ze daaraan voldoen. Hogeslag: "Dan moet je denken aan diefstal, inbraakpreventie, maar ook brandveiligheid en of er poortjes of camera’s zijn. Aan de hand daarvan geven we een aanbevelingslijst af.”

Ondernemers krijgen daarnaast betere voorlichting over diefstal. Cursussen over hoe om te gaan met diefstal en agressie worden vanaf oktober ook online aangeboden.

De nieuwe afspraken zijn volgens Hogeslag een verbeterslag van wat al gebeurde. Het aantal inbraken en diefstallen in winkels zijn geen reden voor de nieuwe afspraken. Uit politiecijfers blijkt dat het aantal diefstallen en inbraken fors lager is dan vorig jaar.

Als je hulp nodig hebt bij het opstarten van een KVO-project of een hercertificering, kun je bij de afdeling Lokale Veiligheid van het CCV terecht: e-mail lokaleveiligheid@hetccv.nl, telefoon 030 751 67 99. Een team van regionaal opererende adviseurs biedt advies en begeleiding gedurende het hele traject.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid