Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Kenniscentrum organiseert symposium over vastzitten in sekswerk

Het Kenniscentrum Transgenerationeel Georganiseerd Geweld (KTGG) organiseert 21 mei een symposium over mensen die door de invloed van opeenvolgende generaties vastzitten in het sekswerk, maar die los willen komen uit een leven van uitbuiting en prostitutie.

Sex,Concept,,Red,Lace,Panties,,Bra,,Condom,And,Shoes,On

Het symposium is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij uitstapprogramma’s van prostituees, mensenhandel en betrokken hulpverleners. Voor het symposium op 21 mei reikt het centrum speciaal uit naar een extra ‘doelgroep’ waar het centrum nog weinig contact mee heeft. Het gaat om de mensen die via hun werk in aanraking komen met overlevers van mensenhandel.

Uitbuiting

Er is volgens het centrum vraag naar ondersteuning bij het begeleiden van een groep mensen die sterk vastzitten in de wereld van de uitbuiting. KTGG houdt daarom al jarenlang symposia waarbij ze zich vooral richten op hulpverleners en overlevers die te maken hebben met georganiseerd misbruik.

Het symposium wordt gehouden in Grand Hotel Wientjes aan de Stationsweg 7 in Zwolle van 9.30 tot 16.30 uur. Het programma staat op de website van KTGG.

Om arbeidsuitbuiting effectief tegen te gaan, is het belangrijk dat partijen zoals de Inspectie SZW, het Openbaar Ministerie, de politie, gemeenten en de Belastingdienst allemaal hun steentje bijdragen. Vaak is er meer mogelijk dan er aanvankelijk gedacht wordt. Het CCV heeft in opdracht van én in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid de mogelijkheden op een rij gezet in de handreiking ‘Integrale aanpak arbeidsuitbuiting’. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid