Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Kees van der Spek presentator op cybercongres voor mkb in Utrecht

Speciaal voor mkb-bedrijven zonder ICT-afdeling in de provincie Utrecht wordt het CyberEvent Digitaal Veilig Ondernemen georganiseerd. Nederlands journalist, regisseur en programmamaker Kees van der Spek presenteert het congres. De bijeenkomst vindt plaats op 28 maart in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad en de schade bedraagt in Nederland ruim €10 miljard per jaar. En dat terwijl deze vorm van criminaliteit in veel gevallen voorkomen kan worden. Tijdens het gratis congres krijgen de ondernemers handvatten om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van cybercriminaliteit.

Als ondernemer ben je een potentieel doelwit voor cybercriminelen

Van der Spek gaat op het congres in gesprek met met slachtoffers van cybercrime, de Utrechtse wethouder Susanne Schilderman over het Cybernetwerk Utrecht en auteur Maria Genova.

Cyberexpert Maria Genova vertelt dat je als ondernemer een potentieel doelwit bent voor cybercriminelen en wat je zelf kunt doen tegen cybercrime. Genova is journalist en schrijfster. Ze is een expert op het gebied van moeilijke digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming. Ze is de schrijver van verschillende boeken over maatschappelijke ontwikkelingen, waarvan 'Komt een vrouw bij de h@cker´ het bekendst is.

Foto: Maria Genova (© Frank Versteegh)

Wethouder Susanne Schilderman legt uit wat het Cybernetwerk Utrecht kan betekenen voor de ondernemers. Zo is het onder meer mogelijk om een gratis cybersecurity scan aan te vragen. Verder komt een politieagent van het Cybercrime Team langs om de actualiteit van cybercrime te bespreken. Ook vindt een rondetafelgesprek plaats met de verschillende sprekers.

Deelname aan het congres is gratis. Aanmelden is verplicht. 

Ga naar programma en meld je aan

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid