Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Jeugd in Almere wapent zich tegen online criminaliteit met Cyber24

Almere wil jongeren wapenen tegen cybercrime, omdat deze vorm van criminaliteit de afgelopen 5 jaar flink is toegenomen in deze gemeente. Spelenderwijs leren kinderen en jongeren over de risico’s op internet. Dat gebeurt met de spelmethode Cyber24 van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Cyber24 is speciaal gemaakt voor deze doelgroep. Hanneke Schippers, coach van 'Oké op School', speelde het spel 'Veilig op Social Media' van Cyber24 met leerlingen van groep 8 op basisschool De Windwijzer. In het escaperoomspel ontdekken ze de gevaren van de digitale wereld.

Koffer met opdrachten

Het spel bestaat uit een koffer met allerlei opdrachten, filmpjes, slotjes en codes. Naast veiligheid op social media kunnen er ook andere spellen worden gespeeld. Daarbij komen diverse onderwerpen aan bod, zoals id-fraude, oplichting en digitaal pesten.

"Je moet niemand vertrouwen die je niet kent."

In het spel over social media wordt een meisje gevraagd om pikante foto's te sturen naar een nepbedrijf. De leerlingen snappen de boodschap. "Het is om te voorkomen dat je zelf zoiets doet", aldus een van de leerlingen. "Je moet niemand vertrouwen die je niet kent", vult een ander aan. De boodschap komt over en de leerlingen vinden het een tof spel.

Met Cyber24 kun je jongeren handvatten geven voor veilig gedrag online. Cyber24 is modern en past bij deze generatie die opgroeit met games. De verhaallijnen sluiten goed aan op hun belevingswereld. Wil jij met Cyber24 aan de slag in jouw gemeente of op school? Neem direct contact op via cyber24@hetccv.nl en beleef Cyber24 zelf.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid