Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

In gesprek over maatschappelijke onrust

Op donderdag 10 november organiseren het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland en het CCV een bijeenkomst in Deventer over maatschappelijke onrust. Onrust begrijpen, vraagt om anders te kijken. Specialist Veiligheidsbeleving Marnix Eysink Smeets schreef hier een essay over en gaat hierover met je in gesprek. Wat zie je in je regio gebeuren, waar maak je je zorgen over en welke instrumenten kun je inzetten. Hij laat zien hoe je maatschappelijke onrust beter kunt begrijpen, voorzien of zelfs kunt voorkomen?

Oost-Nederland

Ook in Oost-Nederland vinden in toenemende mate verschillende maatschappelijke onrusten plaats. De boerenprotesten of protesten tegen windmolenparken zijn op dit moment duidelijk zichtbaar. Maar wat gebeurt er nog meer en hoe kunnen we werken aan vroegsignalering? Hoe ga je in gesprek  met kwetsbare burgers en nog belangrijker hoe werk je aan structurele oplossingen. Tijdens de bijeenkomst komen we niet met kant-en-klare oplossingen. We proberen door deze bijeenkomst bij te dragen aan kennisoverdracht, bewustwording en prioritering van dit belangrijke onderwerp.

Meer informatie

Het programma van de bijeenkomst lees je in onze agenda. Wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Meld je dan aan via de button 'direct aanmelden' op de website van Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland (inloggen vereist).

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid