Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

HUB privacy en gegevensdeling beschikbaar

De website privacy en gegevensdeling in het sociaal domein en het zorg- en veiligheidsdomein is gelanceerd. Deze richt zich op beleidsmedewerkers, privacy-deskundigen en uitvoeringsprofessionals die handvatten zoeken om privacy en gegevensdeling zorgvuldig in te richten. 

Ga naar www.samenvoorzorgenveiligheid.nl

Op de website staat informatie over privacy en gegevensdeling in het sociaal domein en het zorg- en veiligheidsdomein, die door de wetenschap beoordeeld is als juist. Het gaat om breed gedragen kennis die door betrokken partijen in het zorg- en veiligheidsdomein samen is ontwikkeld.

Beschikbare kennis bundelen

Er zijn veel documenten over privacy en gegevensdeling beschikbaar zijn. Deze zijn nu op verschillende plekken terug te vinden, waardoor de kennis over het thema erg is versnipperd. De website bundelt de (links naar de) documenten. Het is een initiatief van de landelijke stuurgroep zorg en veiligheid.

Zoeken in de database 

Bij het zoeken naar documenten kunnen documenten worden gezocht op onderwerp (zoals ‘bemoeizorg’, ‘persoonsgerichte aanpak’ en ‘wet verplichte ggz’) en op het type medewerker waarop het document zich richt (beleidsmedewerker, privacy-deskundige en/of uitvoeringsprofessionals). Op dit moment staan er circa 35 documenten op de website. Deze wordt regelmatig aangevuld met nieuwe documenten. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid