Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Honderden mensen kijken live naar cybertalkshow met Frank Lammers

Foto vlnr: Bas Goddrie - CCV-adviseur, Anna Suurmond - interventiespecialist jeugd & cybercrime bij het Openbaar Ministerie,  Niels Rutten - parkmanager SBH en Frank Lammers.

Bijna 500 mensen keken 11 maart live naar de cybertalkshow 'Hoe digitaal veilig is jouw bedrijf?' De host was Frank Lammers, acteur en regisseur, bekend van onder meer de Netflixserie Undercover. De talkshow werd georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland, parkmanagement Stichting Bedrijventerreinen Helmond en het Openbaar Ministerie.

Bedrijf getroffen door ransomware

Lammers ging in gesprek met Ad van Hoof, directeur van een bedrijf dat werd getroffen door ransomware, Matthijs Jaspers van de politie Oost-Brabant en Job Kuijpers, voormalig werkzaam binnen AIVD en MIVD en nu CEO van securitybedrijf EYE dat ondernemers in het mkb helpt weerbaarder te zijn.

De gesprekken aan tafel liepen uiteen over:

  • Betaal je nu wel of geen losgeld bij ransomware?
  • Hoe maak je een goede back-up?
  • Is een kleine onderneming ook interessant voor cybercriminelen?
  • Is aangifte doen zinloos?

“Uit het aantal deelnemers is gebleken dat er in een behoefte is voldaan om het midden- en kleinbedrijf in de regio Helmond informatie en tips te geven”, aldus CCV-adviseur Bas Goddrie.

Heb je de cybertalkshow gemist? Kijk deze dan terug. Dat deden al zo’n 200 mensen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid