Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Honderd procent toegangscontrole bij Koningskermis Den Haag

Wie in de komende weken naar de kermis op het Malieveld in Den Haag gaat, wordt bij de ingang gecontroleerd op wapens en andere verboden middelen. Dat meldt de Haagse Kermis op Omroep West.

De Koningskermis, in aanloop naar Koningsdag, gaat op 8 april van start. "Om te zorgen dat het evenement veilig verloopt en het voor alle leeftijden leuk en veilig is om de kermis te bezoeken, vindt er bij de ingang een 100% toegangscontrole plaats", meldt de organisatie. Dat houdt in dat er gefouilleerd wordt en dat tassen gecontroleerd worden op messen, andere scherpe voorwerpen en verboden middelen. Verboden spullen moeten direct worden ingeleverd.

Niet oké

"Te erg dat het moet", zegt Jan Vermolen, organisator van de kermis. Maar de politie ziet steeds vaker dat mensen wapens bij zich hebben. "Het bij je dragen van een mes of ander wapen is niet oké en het vergroot de kans dat je deze ook daadwerkelijk gebruikt", reageert de politie.

De Toolbox Wapens en jongeren geeft gemeenten een brede selectie preventieve en repressieve maatregelen tegen wapengebruik van jongeren. Gemeenten kunnen zelf kiezen waar ze gebruik van willen maken. Het ministerie van Justitie en Veiligheid en het CCV onderhouden deze toolbox met informatie en best practises van instrumenten om wapenbezit en geweld met wapens tegen te gaan.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid