Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Het CCV vraagt hulp OOV'ers bij vullen benchmark

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft onlangs het vernieuwde instrument OOV op Orde opgeleverd. De volgende stap is het vullen van de benchmark om zo op laagdrempelige wijze inzicht te geven hoe afdelingen Openbare Orde en Veiligheid (OOV) bij gemeenten zijn georganiseerd.

In februari 2023 wordt het instrument aangevuld met een uitgebreide benchmark. Hierin hebben minimaal 40 gemeenten geanonimiseerd laten weten op welke wijze zij georganiseerd en gepositioneerd zijn. Op deze manier biedt het CCV gemeenten extra referentiemateriaal. Het CCV stelt het zeer op prijs als OOV'ers ook hieraan willen meewerken door deze vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Wat is het instrument OOV op orde?

Het instrument OOV op orde helpt gemeenten goede keuzes te maken rond 5 belangrijke aspecten van het organisatiemodel OOV: 

  • Formatie
  • Functies
  • Profiel kernfunctionaris
  • Beleidskaders
  • Positionering 

Op de website krijg je met een korte vragenlijst een automatisch gegenereerd advies op deze 5 punten. Dit helpt bijvoorbeeld als je bezig bent met interne veranderingen in je team. Ook als je denkt dat jouw afdeling met een andere inrichting of positionering tot betere resultaten kan komen, is het handig om het instrument als vertrekpunt te nemen.

Dan is het ook fijn als je je eigen situatie kunt vergelijken met andere gemeenten. "Daarom willen wij de benchmark als onderdeel van het instrument OOV op orde graag vullen met informatie van zoveel mogelijk gemeenten", aldus CCV-adviseur Lilian Tieman.Het streven is om in het eerste kwartaal van 2023 een actuele en goed gevulde benchmark op te leveren. 

Het CCV stelt het dan ook zeer op prijs als je deze vragenlijst wilt invullen en verzenden vóór 15 januari. Als je de vragenlijst liever tijdens een Teamsoverleg of telefonische afspraak invult, dan kan dat ook. Stuur hiervoor een mail naar sander.schaap@hetccv.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid