Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Het CCV houdt webinar OOV op orde en integraal veiligheidsbeleid

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) houdt dinsdag 27 september een webinar over het inrichten en het positioneren van een team Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Ook krijgen deelnemers aan de online bijeenkomst nieuwe inzichten en ontwikkelingen over het integraal veiligheidsbeleid. Het webinar is kosteloos en is van 9.30 uur tot 11.00 uur. 

Foto: Lilian Tieman vertelt over de webtool OOV op orde.

In het eerste deel gaan Jasper van Gaalen, adviseur Veiligheid bij BMC, en Lilian Tieman, adviseur bij het CCV, in op de webtool OOV op orde. Deze tool van het CCV bevat een korte online vragenlijst, waar een advies uitrolt op 5 kernpunten van het OOV-organisatiemodel en dat past bij jouw gemeente. Dit advies is het vertrekpunt voor je eigen nadere verkenning en besluiten hierover. 

Actualisatie OOV op orde

OOV op orde is in 2014 gelanceerd en dit jaar geactualiseerd. Je wordt bijgepraat over de werking en de toepassing ervan. Aan de hand van voorbeelden zie je hoe een aantal gemeenten de laatste jaren gewerkt heeft aan de verbeterde positionering binnen hun organisatie. De voorbeelden tonen aan dat de organisatorische verandering bijdraagt aan effectiviteit, een betere informatiepositie en plezierigere samenwerking met interne afdelingen en externe partners. 

Het tweede deel van het webinar is gewijd aan het integraal veiligheidsbeleid en het Integraal Veiligheidsplan (IVP). Een actueel onderwerp, omdat de meeste gemeenten na het vormen van de coalitie van start gaan met de strategisch planvorming voor de komende jaren.

Veiligheid

Het onderwerp veiligheid mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Je krijgt een overzicht van de onderwerpen die de aandacht hebben van gemeenten. Ook hoor je waar je meer informatie vindt over de bijbehorende aanpakken.

Daarnaast krijg je tips over hoe je met het IVP de verbinding met het omgevingsbeleid vormgeeft en hoe je digitale veiligheid goed kunt verankeren in je plannen. Verder wordt ingegaan op de relatie van het IVP met het Regionaal Veiligheidsplan en de taken die regionale samenwerkingsverbanden met zich meebrengen. 

Meld je aan via het formulier

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid