Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Heb jij je succesvolle jeugdproject al aangemeld voor een gratis boek?

De eerste 10 inzenders van een succesvol project, instrument en/of activiteit om jongeren te stimuleren het rechte pad te kiezen, krijgen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een boek.

Deze weggeefactie is een vervolg op de livestream ‘Jonge aanwas uit de criminaliteit houden’. Die stond op 23 november helemaal in het teken van kennisdelen over initiatieven om jongeren uit de criminaliteit te houden.

Jeugd op het rechte pad

Veel initiatieven zijn besproken, maar veel ook niet. Ben jij betrokken bij een succesvol project, instrument en/of activiteit om jonge aanwas te stimuleren het rechte pad te kiezen? Stuur het CCV dan uiterlijk 31 december een A4’tje met een korte beschrijving van jouw initiatief en de behaalde resultaten.

De eerste 10 inzendingen ontvangen het boek ‘Speelruimte voor identiteit’ van Femke Kaulingfreks ter waarde van € 19,95 helemaal gratis. In dit boek staan 6 praktijkvoorbeelden over hoe je jongeren kunt helpen zich te ontwikkelen tot een veerkrachtige persoonlijkheid. Wacht niet te lang en stuur je project naar CCV-adviseur Lilian Tieman: lilian.tieman@hetccv.nl.

Jongerenprobleem

Lector van Hogeschool InHolland, Femke Kaulingfreks, belichtte tijdens de livestream het jongerenprobleem van de sociaalmaatschappelijke kant. “Wie van huis uit goed wordt ondersteund, bouwt eerder een goed, zelfstandig leven op”, begon Kaulingfreks haar betoog.

Zo’n 15% procent van alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar bevindt zich in een kwetsbare positie door problemen op 1 of meer leefgebieden. Het gaat dan om bijvoorbeeld schulden, armoede, dakloosheid, verslaving, criminaliteit, schooluitval, complexe thuissituatie, werkloosheid en (mentale) gezondheidsklachten.

Veel jongeren ervaren stress door prestatiedruk. Zij zien een onzekere toekomst voor zich. Ze experimenteren met hun identiteit en zoeken ook houvast, aanmoediging en acceptatie. Kaulingfreks gaf in de livestream antwoord op de vraag of jongeren nu weerbaarder of juist veerkrachtiger moeten worden. 

Tips van Femke Kaulingfreks

Femke Kaulingfreks gaf in haar presentatie ook enkele tips ter inspiratie en om zelf aan de slag te gaan met de jongeren. 

Kijk de livestream terug

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid