Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Havenmedewerkers krijgen voorlichting over ondermijning

Medewerkers van bedrijven in de havens van Delfzijl en Eemshaven werden 6 oktober uitgenodigd voor de workshop: 'Samen werken aan een veilige haven', georganiseerd door RIEC Noord-Nederland, PVO Noord-Nederland en Groningen Seaports. Deelnemers werden voorgelicht om zo ondermijning te voorkomen.

De haven is voor criminelen een interessante locatie, omdat zij daar redelijk anoniem kunnen verblijven en opereren. Dit maakt een haven tot een potentiële broedplaats van ondermijnende activiteiten, zoals drugstransport en witwaspraktijken.

Veiligheid haven

Om de veiligheid in een haven te behouden en te vergroten is een goede samenwerking tussen publieke en private partijen van groot belang. Door informatie beter te delen, kunnen gerichte maatregelen worden genomen.

Tijdens de workshop van 6 oktober konden havenmedewerkers onder meer zien hoe de productie van drugs tot stand komt én hoe de crimineel een medewerker, ondernemer of aannemer hierin betrekt. In een andere sessie werd ingegaan op integriteit en hoe het ronselen van collega's in zijn werk kan gaan.

Eind 2022 en begin 2023 worden nieuwe bijeenkomsten georganiseerd in het noorden van Nederland voor managers en HRM-functionarissen in de haven. Wil je hiervan op de hoogte blijven of meer informatie? Stuur dan een mail naar CCV-adviseur Rini ten Grotenhuis: rini.tengrotenhuis@hetccv.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid