Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Harry (67) verhuurde zonder dat hij het wist zijn loods aan criminelen

Hovenier Harry de Greef uit Neerkant is van de hemel in de hel beland. Morgen moet de 67-jarige waarschijnlijk voor lange tijd de cel in, omdat op zijn terrein een drugslab werd ontdekt.

De problemen begonnen eind 2020. De Greef heeft dan al jaren een bedrijf in het buitengebied van Neerkant. Zonder dat hij, volgens zijn lezing, kon vermoeden dat hij erin zou worden geluisd zei hij 'ja' tegen een man die bij hem aan de deur was gekomen.

Foto: politie.nl

“Het was iemand van een jaar of 80 die vroeg of hij bij mij massage-olie kon produceren. Dat mocht: voor €35 per jaar per vierkante meter in een van mijn loodsen. Hij is daarna nog 1 keer hier geweest en ik heb nooit een cent gekregen”, zegt De Greef tegen Omroep Brabant. In plaats van massage-olie, werd in de loods amfetamine geproduceerd. En niet door de oude man, maar door anderen.

Dat er iets niet pluis was, bleek toen de 67-jarige door een aantal wildvreemden werd opgewacht. “Ik werd in de houdgreep genomen en 1 van hen zette een revolver tegen mijn keel. Als ik niet mee zou werken, dan zouden mijn vrouw, dochter, zoon en ik vermoord worden. Ik kon toch niet anders?”

Eind februari 2021 werd het drugslaboratorium opgerold door de politie en werd De Greef opgepakt. De rechtbank in Den Bosch doet dinsdag uitspraak in zijn zaak. Volgens het Openbaar Ministerie was hij medeplichtig.

Voorkom als gemeente dat inwoners van het buitengebied slachtoffer worden van criminelen. De aanpak Veilig Buitengebied van het CCV helpt publieke en private partijen gezamenlijk afspraken te maken om criminaliteit aan te pakken. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid