Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Gouden ster voor binnenstad Leeuwarden en winkelgebied De Schrans

De binnenstad van Leeuwarden en winkelgebied De Schrans in de Friese hoofdstad zijn voor de 7e keer gecertificeerd voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dinsdagavond werd het daarbij behorende KIWA-certificaat uitgereikt aan burgemeester Sybrand Buma met daarbij de gouden ster van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Hij kreeg dit uit handen van CCV-adviseur Rini ten Grotenhuis.

vlnr: Wijkagent Jan Vullings, Esther Holman van de gemeente, binnenstadsmanager Hayo Galema, burgemeester Sybrand Buma en clusterhoofd van de brandweer Dennis van Harten. Foto: Roudi Karo

Al bijna 2 decennia werken publieke en private partijen aan de veiligheid in deze winkelgebieden. Het gaat daarbij om ondernemers, de binnenstadmanager, gemeente, politie, brandweer, beveiliging en handhaving. “Uniek in dit project is de jarenlange samenwerking tussen alle partijen. De gouden ster is de bekroning van deze samenwerking”, zegt Rini ten Grotenhuis, adviseur van het CCV die de samenwerking begeleidde.

Veiligheidsmarkt voor ondernemers

De overhandiging van het certificaat en de ster vond plaats op een veiligheidsmarkt voor ondernemers die werd gehouden in winkelcentrum Zaailand. Extra bijzonder was het feit dat partijen na corona elkaar na lange tijd weer live konden ontmoeten, feliciteren en informatie konden uitwisselen op deze markt.

CCV-adviseur Rini ten Grotenhuis met stagiaires Niels Taal en Soraya Niewzwaag.

Op de markt waren stands van verschillende organisaties. Zo bood MKB-Cybercampus ondernemers informatie over hoe ze zich kunnen beschermen tegen de verschillende vormen van cybercriminaliteit. Bij de politie konden ondernemers terecht voor informatie hoe je ondermijning herkent en hoe je kunt voorkomen dat je er slachtoffer van wordt. Een wijkagent was aanwezig om vragen te beantwoorden.

Verder waren er kramen van de brandweer, SODA (ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling), Trigion Beveiliging en natuurlijk het CCV. De kraam van het CCV werd bemand door CCV-stagiaires Niels Taal en Soraya Niewzwaag.

Ook veilige winkelgebieden in jouw gemeenten? Lees hoe dat werkt in het dossier Velig Winkelgebied van het CCV.

 

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid