Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Goed bezocht vragenuurtje Wet aanpak woonoverlast

Ruim 150 professionals sloten aan bij de online update die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op 24 juni organiseerde over de Wet aanpak woonoverlast. Dit leverde veel vragen op. Om al deze vragen te beantwoorden is op 30 juni een vragenuurtje gehouden, waar 50 deelnemers aan mee deden.

Vragen over aanpak woonoverlast

Diverse vragen zijn beantwoord zoals wanneer heb je het over leefgeluiden en wanneer wordt het geluidsoverlast? Wie moet overtreding van de gedragsaanwijzing constateren? Kun je nou beter een gedragsaanwijzing opleggen vanuit de woningbouwcorporatie of de burgemeester? Hoe ver mag je gaan in wat je oplegt in een gedragsaanwijzing? Tekent de hulpverlening ook de gedragsaanwijzing? Wat nou als je te maken hebt met een zorgmijder? En hoe ga je om met omwonenden als de overlast en de aanpak lang duurt en er escalaties dreigen?

Ervaring uitwisselen

CCV-adviseur Katja Steverink: “Zowel de online update als het vragenuurtje was een mooie manier om met het hele land op een vrij eenvoudige manier kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. We hopen dat dit ook andere gemeenten inspireert om door te pakken bij ernstige overlast.”

"We hopen dat dit ook andere gemeenten inspireert om door te pakken bij ernstige overlast."

Online uurtje terugkijken

Uiteraard is er nog veel meer besproken. Heb je het vragenuurtje gemist of wil je het (nogmaals) terugkijken? Bekijk de opname hieronder of op YouTube.

Meer informatie of vragen?
Heb je vragen over de update, het vragenuurtje of over de aanpak van woonoverlast? Bekijk de informatie op de themawebsite hetccv-woonoverlast.nl of neem contact op met katja.steverink@hetccv.nl.

Het vragenuurtje werd georganiseerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid