Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeenten pakken samen criminaliteit op recreatieparken en jachthavens aan

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne werken samen om recreatieparken en jachthavens weerbaar te maken tegen georganiseerde criminaliteit. Recreatieparken en jachthavens kunnen hiervoor kwetsbaar zijn.

De gemeenten hebben de afgelopen tijd verschillende locaties bezocht om ondernemers en beheerders bewust te maken van het risico dat zij lopen op ondermijning. Ook wilden de gemeenten meer zicht krijgen op eventuele signalen van ondermijning.

Recreatie als dekmantel voor criminaliteit

Eigenaren van vakantieparken en beheerders van jachthavens kunnen in aanraking komen met georganiseerde criminaliteit zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. De parken en havens lopen het risico om onder de dekmantel van recreatie te worden misbruikt voor bijvoorbeeld drugshandel, illegale huisvesting, arbeidsuitbuiting of andere vormen van ondermijning.

Samenwerken tegen ondermijning

De 3 gemeenten werken in de aanpak ook nauw samen met de naastgelegen gemeenten Nissewaard, Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De burgemeesters geven aan: “Het is belangrijk samen te werken. Als de ene gemeente wel een drempel opwerpt en de andere niet, dan verschuift de criminaliteit. We moeten een waterbedeffect zien te voorkomen.”

Wil je ook aan de slag met de aanpak Veilige Jachthaven? Een team van regionaal opererende CCV-adviseurs zorgt voor deskundige begeleiding gedurende het hele traject: van het opzetten samenwerking tussen verschillende betrokkenen tot het nemen van maatregelen. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat Lokale Veiligheid, telefoon 030 751 67 99, e-mail lokaleveiligheid@hetccv.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid