Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Gemeente Enschede neemt extra maatregel in aanpak drugscriminaliteit

De gemeente Enschede legt een drugsdealer een dwangsom op. Elke keer als deze dealer wordt betrapt, krijgt die een boete van 5000 euro. De dealer waarvan geen gegevens zijn bekendgemaakt, mag binnen de gemeentegrenzen van Enschede niet meer dealen. Als hij vaker wordt betrapt, kan de dwangsom oplopen tot totaal 20.000 euro.

De politie had de man vaker aangehouden voor de verkoop van softdrugs. Ook werden meerdere keren wapens bij de man gevonden. De gemeente heeft verschillende mogelijkheden om het dealen van drugs te bestrijden. Zo kan een gebiedsverbod worden opgelegd. Enschede kiest dus nu voor nog een middel.

Drugshandel bestrijden

Dat geeft volgens de gemeente meer mogelijkheden om iemand een tijdje kwijt te raken. De dwangsom is één van de manieren om drugshandel te bestrijden. “Hiermee willen we drugscriminaliteit tegengaan en het woon- en leefklimaat in de gemeente verbeteren”, aldus burgemeester Theo Bovens.

Bestuursrechtelijke maatregelen zoals een gebiedsverbod zijn bedoeld om overtredingen van de Opiumwet te beëindigen en herhaling ervan te voorkomen. In het dossier Drugscriminaliteit van het CCV staan welke maatregelen kunnen worden genomen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid