Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Geluidsoverlast toegenomen door corona

Geluidsoverlast van buren is door corona toegenomen. "Doordat zoveel mensen thuis moesten werken en in de zomermaanden vakantie in de achtertuin vierden, werden velen geconfronteerd met overlast", zegt Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in de Leeuwarder Courant.

Al bij het begin van de coronacrisis in maart nam het aantal klachten bij de politie toe. Bij de politie in Friesland steeg het aantal meldingen over geluidsoverlast dit voorjaar met 30%. Nu tijdens de nieuwe lockdown ligt het voor de hand dat deze overlast opnieuw toeneemt.

Buurtbemiddeling

Gemeenten die zelf bemiddelen tussen overlastgevende buren kregen ook meer meldingen. Ruim 5 op de 6 gemeenten in Nederland bieden buurtbemiddeling aan. Tot augustus is het aantal verzoeken daar met soms met 60% gestegen ten opzichte van 2019, zegt Herder. De meeste klachten gaan over geluidsoverlast.

Bron: lc.nl

Je buren, je beste vriend in moeilijke tijden
Nu bijna iedereen vanuit huis werkt en nog meer dan normaal op elkaars lip leeft, levert dat de nodige irritaties op. In tijden van coronacrisis wil je bovendien geen (extra) gedoe met je buren. Bekijk de tips op deze pagina ‘Je buren, je beste vriend in moeilijke tijden’

 

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid