Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Gelderland pakt ondermijning bedrijventerreinen aan

Gelderland is gestart met project Theseus om ondermijning op bedrijventerreinen aan te pakken. Het project moet voorkomen dat bedrijventerreinen worden gebruikt voor illegale bewoning, louche ontmoetingsplaatsen en als dumpplek van chemisch- en drugsafval.

Weinig zicht op criminaliteit

Het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) constateert dat er te weinig zicht is op criminaliteit op lokale industriegebieden. Dat gaat ten koste van goedwillende ondernemers die last hebben van dubieuze zakenmensen die juist gedijen bij anonimiteit en afgelegen locaties.

“Het Theseus project is een mooi concreet initiatief om Gelderland weerbaarder te maken."

Medewerkers van de Gelderse Omgevingsdiensten - op de achtergrond ondersteund door de politie en het OM - gaan samen met gemeenten controles uitvoeren. Het deelnemen aan project Theseus is op verzoek van lokaal bestuur. Als er een controle plaatsvindt, zal een gemeente naast haar eigen boa's, toezichthouders en juristen, capaciteitsondersteuning van het Flex-team krijgen.

Weerbaarheidsgedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Het Theseus project is een mooi concreet initiatief om Gelderland weerbaarder te maken. Het RIEC heeft signalen over bedrijventerreinen kenbaar gemaakt en wij pakken de handschoen op deze manier op. Leemtes in veiligheid moeten worden opgevuld.” 

Samenwerkingsverband

Project Theseus wordt geleid door een stuurgroep, onder leiding van voorzitter Annet Bronsvoort (burgemeester Oost-Gelre) en vice-voorzitter Jan Nathan Rozendaal (burgemeester Elburg). Zij vertegenwoordigen ook de Gelderse gemeenten. Daarnaast maken provincie Gelderland, de Gelderse Omgevingsdiensten, de politie, het Openbaar Ministerie onderdeel uit van het samenwerkingsverband.

Bron: gelderland.nl

Hoe kan georganiseerde criminaliteit het beste worden aangepakt? Dat wordt duidelijk in het barrièremodel.van het CCV.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid