Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Extra geld voor veiligheid lokale bestuur

Voor de veiligheid van het lokale bestuur maakt het kabinet 10 miljoen euro per jaar vrij. Het geld is onder meer bedoeld voor het beter beveiligen van woningen van raadsleden, wethouders en ambtenaren. De 10 miljoen extra staat de komende 10 jaar op de begroting, zodat het in totaal om 100 miljoen euro gaat.

Chain,Of,Office,Of,The,Mayor,Of,Amsterdam,The,Netherlands

Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken: "Een aanval op een raadslid, wethouder of burgemeester raakt ons allemaal. Het tast de kern van de democratie aan."

Georganiseerde misdaad

Volgens de minister komen de bedreigingen voor een deel uit de georganiseerde misdaad, maar ook uit de onrust in de samenleving en het afnemend vertrouwen in de overheid. 65 procent van de burgemeesters is doelwit geweest van bedreigingen. Onder wethouders en raadsleden is dat respectievelijk 40 en 30 procent.

Bron: nos.nl

Het CCV biedt politieke ambtsdragers een gratis woningscan. Want ook als er niet direct een concrete dreiging is, is het verstandig aandacht te besteden aan de veiligheid in en om de eigen woning. Tijdens een bezoek aan de woning brengt een veiligheidsadviseur van het CCV de veiligheidsrisico’s in kaart en geeft je persoonlijke adviezen om de veiligheid te vergroten. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid