Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ede start met Hackshield: een online game voor kinderen over de gevaren van cybercrime

De gemeente Ede is gestart met Hackshield, een gratis online game waarmee kinderen van 8 tot 12 jaar spelenderwijs worden opgeleid tot cyberagent en leren over de gevaren van cybercrime. De campagne loopt van november tot en met januari, waarna de beste spelers uit Ede worden gehuldigd.

Kinderen kunnen zich aanmelden via joinhackshield.nl. Door het spel te spelen en uitdagingen te voltooien, ontvangen ze punten. Zo leren ze alles over cybercrime en hoe ze zichzelf hiertegen kunnen beschermen. Aan het eind van iedere maand wordt degene die die maand de meeste punten heeft verzameld, uitgeroepen tot winnaar. De 3 winnaars en degene die in totaal de meeste punten heeft verzameld, worden in februari officieel door de burgemeester gehuldigd.

Wapenen tegen cybercriminaliteit

Het leven van kinderen speelt zich voor een groot deel online af. Toch zijn kinderen zich nauwelijks bewust van de online gevaren. Ze delen dagelijks persoonlijke gegevens, maar zijn nauwelijks voorbereid om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. Er zijn weinig games die kinderen leren hoe zij zich kunnen wapenen tegen cybercrime. HackShield Future Cyber Heroes brengt hier verandering in.

Wil je meer weten over Hackshield? Kijk in onze database lokale cyberprojecten voor meer informatie over dit project.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid