Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Dronten vraagt het CCV vakantieparken op veiligheid te controleren

De gemeente Dronten heeft vorig jaar een groot onderzoek laten uitvoeren naar het gebruik van recreatieverblijven op vakantieparken. Voor de uitvoering heeft de gemeente het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid (het CCV) ingeschakeld. Circa 2.250 vakantiehuizen en stacaravans op 10 vakantieparken zijn onderzocht. Er is onder andere gekeken naar permanente bewoning en het verblijf van arbeidsmigranten in recreatieverblijven.

Vakantiepark

De CCV-adviseur heeft diverse betrokkenen geïnterviewd, een schouw gelopen en gebruik gemaakt van de nachtregisters en er is een onderzoek door het Kadaster verricht. Op een aantal parken was deels sprake van permanente bewoning en verblijven arbeidsmigranten met toestemming van de parkeigenaren in een aantal recreatieverblijven. Op de meeste parken was alleen sprake van recreatief gebruik van de vakantiewoningen.

Nu de lijntjes zijn gelegd met alle parkeigenaren en parkbeheerders gaat de CCV-adviseur in opdracht van de gemeente Dronten verder met een integrale aanpak om de leefbaarheid, veiligheid, economische en ruimtelijke kwaliteit en gezondheid op de vakantieparken structureel te behouden en waar nodig te verbeteren. Er werd in Dronten al langer gesproken over een onderzoek naar vakantieparken. De afgelopen maand heeft de provincie een subsidie van €31.000 toegezegd voor dit onderzoek.

Sommige Nederlandse vakantieparken hebben hardnekkige veiligheids- en leefbaarheidsproblemen. Met de maatregelen in het webdossier Veilige Vakantieparken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid kunnen gemeenten, samen met onder meer de provincie, politie en ondernemers, de problemen op vakantieparken aanpakken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid