Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze maand staat in het teken van senioren en online veiligheid

Via de campagne Senioren en Online veiligheid wordt deze maand specifiek aandacht gevraagd voor hoe ouderen kunnen worden ondersteund in hun kennis en vaardigheid om cybercrime te herkennen en zichzelf daartegen te beschermen.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid, verschillende ouderenbonden, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) hebben de handen ineen geslagen en geven informatie, praktische tips en delen video’s online, via social media en nieuwsbrieven.

Interactief theater over cybercrime

Ook is er in 4 gemeenten een middag met interactief theater over cybercrime en een panelgesprek met experts. Namens Veilig internetten is projectleider Esther Mieremet aanwezig tijdens de offline bijeenkomsten, als deelnemer in het panel en voor het beantwoorden van vragen over digitale veiligheid. Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. 

Ook wordt een flyer ontwikkeld voor eerste hulp bij online criminaliteit, waarop de eerste stappen staan die je moet nemen wanneer je slachtoffer wordt van phishing, spoofing of hulpvraagfraude. Deze flyer is in de loop van de maand te vinden op de campagnepagina.

Senioren en Online Veiligheid

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid