Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Cybercrimecongres Better Safe Than Sorry komt naar Gorinchem

Cybercriminelen zijn dichterbij dan je denkt. Ondernemers uit de gemeenten Molenlanden en Gorinchem leren tijdens het cybercrimecongres Better Safe Than Sorry op woensdag 19 april alles over het belang van cybersecurity, risico’s en maatregelen die je kan nemen. De organisatie is in handen van het Platform voor Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam, gemeente Gorinchem en gemeente Molenlanden. Dit gratis evenement is van 17.30 tot 21.00 uur in Van der Valk Hotel Gorinchem aan de Franklinweg 7.

1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercriminaliteit en de verwachting is dat het aantal cyberaanvallen alleen maar gaat toenemen. Spreker is ondernemer Xander Koppelmans die zelf slachtoffer werd van cybercrime. Hij raakte zijn bedrijf, geld en huis kwijt na een cyberaanval. Hij doet deze avond zijn verhaal.

Cyberaanval

IT-specialist Eric de Jong gaat in op risico’s en welke maatregelen je als ondernemer kan nemen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een cyberaanval. Het cybercrimeteam van politie-eenheid Rotterdam vertelt vervolgens over de huidige aanpak van cybercriminaliteit en waarom het zo belangrijk is om aangifte te doen.

Het congres wordt afgesloten met een paneldiscussie. Stel al je vragen over cybercriminaliteit, beveiliging en mogelijke maatregelen aan een verzekeraar, het cybercrimeteam of aan Xander en Eric. Na afloop kun je tijdens de borrel napraten met andere ondernemers en de aanwezige deskundigen.

Meld je aan

Programma

Tijd
Programma

17:30 

Inloop met lichte maaltijd

18:15 

Opening door de burgemeesters van gemeente Gorinchem en gemeente Molenlanden

18:30 

Cybercrimeslachtoffer Xander Koppelmans aan het woord

19:00 

Toelichting IT-specialist Eric de Jong

19:30 

Toelichting cybercrimeteam Politie-eenheid Rotterdam

19:45 

Paneldiscussie

20:15 

Afsluiting door de burgemeesters van de gemeente Gorinchem en de gemeente Molenlanden

20:20 

Napraten

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid