Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Cyber Security Event met misdaadverslaggever John van den Heuvel

Zo’n 180 ondernemers kregen tips om hun digitale veiligheid te vergroten tijdens het Cyber Security Event op 8 oktober in de Kuip in Rotterdam. De gemeente Rotterdam organiseerde deze bijeenkomst samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV), het Regionaal Platform Veilig Ondernemen Rotterdam en de Veiligheidsalliantie Regio Rotterdam. Misdaadjournalist John van den Heuvel leidde het Cyber Security Event als dagvoorzitter.

De noodzaak tot voorlichting is hoog. Alleen al in Nederland is de schade door toedoen van cybercrime jaarlijks € 10 miljard.

Wat zijn de risico's

Ethisch Hacker Dave Maasland nam de ondernemers mee in de digitale wereld: waarom ben jij, ook als (kleine) ondernemer, interessant voor hackers? Wat zijn de risico’s die je loopt als je geen maatregelen neemt? Na Dave volgde de ervaring van Xander Koppelmans. Xander is een succesvolle ondernemer en zijn bedrijf in de foto- en filmindustrie groeide hard. In 2015 werd hij getroffen door een hack, waardoor een groot deel van zijn data verdween.

Sterke wachtwoorden

Het cybercrimeteam van de politie sprak over de aanpak van digitale criminaliteit en wat ondernemers kunnen doen om de pakkans te vergroten: "Haal nooit de spanning van je computer, trek alleen je internetkabel eruit" benadrukte zij. Hierna kwam het tweede deel van Dave Maasland aan de beurt: wat kan je doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt? Belangrijkste hier is: update je software, gebruik sterke wachtwoorden, geef niet iedere medewerker toegang tot alle data, zorg voor een cultuur waarin medewerkers datalekken kunnen melden en doe een analyse: wat als het mij overkomt?

Ter afsluiting vond het discussiepanel plaats, waar ondernemers in de zaal al hun vragen konden stellen aan de deskundigen.

Meld je nu aan voor het Cyber Security Event

Ben je ondernemer en wil je meer weten over het voorkomen van cybercrime? Meld je nu aan voor de volgende bijeenkomsten van het Cyber Security Event:

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid