Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Congres voor ondernemers over do’s en don’ts van cyberveiligheid

Hoe doe je als ondernemer intensief zaken in deze tijd te midden van cybercrime? Hoe blijf je dan als ondernemers met elkaar succesvol en operationeel? Daar gaat het gratis avondcongres ‘Out of Business’ over. Het event vindt plaats op donderdag 22 september in de Maritieme Academie Nova College IJmuiden.

Experts gaan deze avond in op de do’s en don’ts met betrekking tot cyberveiligheid. In een mix van theater, talkshow en interactie wordt ingegaan op de kansen en bedreigingen die digitaal opereren met zich meebrengt. Het evenement wordt georganiseerd door Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland (binnenkort de nieuwe naam van RPC Noord-Holland), ondernemersverenigingen IJPOS, BIZ Havengebied IJmuiden, politie en OV IJmond.

Grote invloed cybercrime

Je complete bedrijf plat, binnen een fractie van een seconde kan het door cybercrime gebeurd zijn. Cybercrime heeft een steeds grotere invloed op de samenleving en steeds vaker is het mkb slachtoffer. In een havengebied waarin de lijnen kort zijn en de samenwerking intensief, is 1 'gat in de dijk' funest voor de hele keten. Maar dat geldt in veel meer branches. Het is belangrijk om niet die zwakste schakel te zijn.

Phishing

Nog steeds heeft 75% van de ondernemers zijn internetbeveiliging niet op orde. 1 op de 5 mkb-werknemers trapte voor de zomer weer in een basis-phishingtest van de overheid. Dit was nog niet eens een gerichte aanval. Cybercrime is aan de orde van de dag. De rol van de CEO wordt geplagieerd, orders worden afgevangen, betalingen worden omgeleid, software wordt gegijzeld, klantenbestanden worden ontfutseld, identiteitsfraude woekert en reputaties staan op het spel. Er is nog ontzettend veel te doen.

Cyberrisico's

Tijdens het avondcongres worden bezoekers verrast en geïnformeerd over cybercrime en zakendoen in deze tijd. Er wordt verteld wat ondernemers kunnen doen om cyberrisico’s te verkleinen en tools worden aangereikt om direct met cybersecurity te starten. Dat is technisch niet ingewikkeld. Het congres gaat over samenwerken, bewustwording en een stukje gedragsverandering. En dat wordt deze bijeenkomst gebracht met een flinke portie humor.

Reserveer nu 1 of meerdere van de 300 toegangskaarten voor een avond vol inspiratie. Het programma en gratis aanmelden kan via RPC Noord-Holland.

Datum donderdag 22 september 2022
Tijden      17.30 uur – 22.30 uur
Locatie     Maritieme Academie Nova College Scheepvaart IJmuiden, Kanaalstraat 7, IJmuiden

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid