Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Congressen voor ondernemers over cybercrime met Ewout Genemans

Staat jouw deur digitaal open? Het aantal cyberaanvallen gericht op ondernemingen neemt steeds meer toe. Ook op de Zuid-Hollandse Eilanden. Ondernemers zijn interessant voor cybercriminelen, omdat zij vaak geen of te weinig maatregelen nemen op het gebied van digitale veiligheid. Om te voorkomen dat ondernemers slachtoffer worden, zijn er op 17, 18 en 30 mei gratis cybercrimecongressen onder leiding van tv-presentator Ewout Genemans. 

TV-presentator Ewout Genemans (midden) tijdens een talkshow over cybercrime.

Sprekers tijdens het congres zijn cybersecurity expert Dave Maasland, het cybercrimeteam van de politie en een slachtoffer van cybercrime die zijn bedrijf verloor aan een hack.

Cybercrimecongres

Het congres op 17 mei vindt plaats in restaurant Zoet of Zout aan het Haringvlietplein in Stellendam. Op 18 mei is het cybercrimecongres in de Rabobank aan de Reedijk in Heinenoord. En op 30 mei is het congres in theater de Stoep aan het Theaterplein 1 in Spijkenisse. De inloop van deze evenementen is vanaf 16.30 uur met diner. De congressen eindigen om 20.15 uur met aansluitend een netwerkborrel. Deelname is gratis.

Aanmelden voor congres

Michael de Man van het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam: “Cybercrime is een snel opkomend probleem. We zien de traditionele criminaliteit verschuiven naar digitale criminaliteit." Maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Het schadebedrag is ruim €10 miljard per jaar.

Cybersecurity is écht niet zo complex als je soms denkt

Michael de Man, Platform Veilig Ondernemen Rotterdam

De Man: "We organiseren dit soort bijeenkomsten om het bewustzijn van ondernemers hierover te vergroten en ze te informeren over maatregelen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. Zodat ondernemers kunnen blijven doen waar ze het best in zijn: ondernemen."

Volgens De Man kunnen ondernemers de basismaatregelen grotendeels zelf uitvoeren. "Cybersecurity is écht niet zo complex als je soms denkt. Het belangrijkste is dat het op de agenda komt te staan en dat je er iets aan doet!”

Risico's cybercrime

Het programma van de congressen heeft als thema 'Better Safe, Than Sorry' en staat volledig in het teken om aanwezigen te vertellen welke risico’s er zijn en wat ze hiertegen kunnen doen. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden en de digitaliseringsdeal Zuid-Hollandse Delta in samenwerking met gemeente Goeree-Overflakkee en lokale ondernemers.

Meer weten over het voorkomen van cybercrime? Ga naar het dossier Cybercrime van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid