Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Certificaat Veilig Buitengebied voor gemeente Winterswijk

Op donderdag 2 juni 2022 is aan samenwerkende partijen in de gemeente Winterswijk het certificaat Veilig Buitengebied uitgereikt. Het certificaat is een erkenning voor de gezamenlijke aanpak van veiligheid in het buitengebied.De aanpak van criminaliteit in het buitengebied is hard nodig, want boerenbedrijven krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten. Het kan dan gaan om diefstal van brandstof en kostbare landbouwmachines of dumping van chemisch afval. Ook hennepkwekerijen en drugslabs steken steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal. Soms worden ondernemers gedwongen daaraan mee te werken.

Onder begeleiding van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO-ON) is de gemeente daarom van start gegaan met KIEK UUT Veilig Buitengebied. Dit is een publiek-private samenwerking om het buitengebied veilig en leefbaar te maken en te houden. "In de praktijk blijkt het heel waardevol om onderling informatie uit te wisselen en acties af te stemmen”, aldus burgemeester Joris Bengeboord.

Deelnemers publiek-private samenwerking

In de publiek-private samenwerking zijn, naast de gemeente, ook betrokken: Boer en Recreatie, Buurtschappen Samen Vooruit, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), Ondernemers Buitengebied Winterswijk, Omgevingsdienst Achterhoek, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, Land- en Tuinbouworganisatie, Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, Vereniging Verblijfsrecreatie Winterswijk, Waterschap Rijn-IJssel en Wildbeheereenheid.

Lees voor meer informatie ook het CCV-dossier Veilig Buitengebied.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid