Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

CCV-ster voor 2 Friese gemeenten

Het CCV reikte gisteren een ster uit aan de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. De gemeenten kregen deze ster omdat ze meedoen aan het project Veilig Buitengebied, bedoeld om de veiligheid op het platteland te vergroten.

Rini ten Grotenhuis, adviseur Lokale Veiligheid in Noord-Nederland bij het CCV, laat weten dat beide gemeenten een ster hebben verdiend nu ze alle stappen van het project hebben doorlopen. Verschillende organisaties hebben afspraken gemaakt om de criminaliteit aan te pakken. Het veiligheidsgevoel was volgens ten Grotenhuis voor de start van het project al groot. “De uitdaging is vooral dat we dat zo willen houden.”

Onderzoek onder bewoners

Om de veiligheid in kaart te brengen werd er een enquête uitgezet onder bewoners. Daar kwam vooral uit dat er vaak hard wordt gereden, wat zorgt voor een onveilig gevoel. Daarnaast storen bewoners zich aan illegale vuilstort. Vanuit de bewoners werd er niet veel overlast door zware criminaliteit gemeld. Maar ook voor die vorm van criminaliteit denken gemeenten na over de aanpak.

Bron: frieschdagblad.nl

Veilig buitengebied

Wil je de veiligheid in jouw gemeente ook verbeteren? Kijk in het webdossier ‘veilig buitengebied’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid hoe je dit praktisch kunt aanpakken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid