Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

CCV-masterclass Toezicht op organisatiecultuur start 12 mei

De cultuur binnen een organisatie is van grote invloed op de manier waarop medewerkers zich gedragen. Cultuuraspecten kunnen de naleving van wet- en regelgeving namelijk stimuleren of juist belemmeren. Met de masterclass ‘Toezicht op organisatiecultuur’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) verdiep je je in de cultuuraspecten die van invloed zijn op de naleving, leer je hoe je deze aspecten bij organisaties bespreekbaar maakt en welke interventies geschikt zijn.

Tijdens de masterclass ‘Toezicht op organisatiecultuur’ vertellen bevlogen trainers uit de wetenschap en de praktijk over hun ervaringen met cultuurgericht toezicht. Daarbij komen antropologische, psychologische en bedrijfskundige theorieën aan bod.

"Als externe toezichthouder is het belangrijk om niet alleen te kijken naar procedures, werkinstructies en andere regels."

CCV-adviseur Mirjam Prinsen

“Het is als externe toezichthouder belangrijk om niet alleen te kijken naar de procedures, werkinstructies en andere geschreven regels, maar ook aandacht te hebben voor de impact van de ongeschreven regels van onder toezicht staande organisaties”, aldus CCV-adviseur Mirjam Prinsen.

Aanmelden

Wil jij als toezichthouder cultuur meenemen als belangrijk onderdeel in je nalevingsanalyse en daarnaar leren handelen? Meld je aan voor deze 4-daagse masterclass en ga aan de slag met een eigen praktijkvoorbeeld. De opleidingsdagen zijn 12 mei, 2 juni, 16 juni en 7 juli in de omgeving van Utrecht.

Kijk voor meer informatie in de CCV-academie.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid